Urfremføring av “Hvor kjærlighet er…” konsertforestilling

«Martin var skomaker.
Han bodde i et lite kjellerrom i en liten by,
der alle kjente alle.»
Slik startet denne fortellingen om skomakeren som har mistet kona og barna sine og derfor aldri er glad. Han spør seg: «Hvorfor skal jeg leve?»
Historien er basert på Leo Tolstojs versjon av et gammelt eventyr, og er tilrettelagt av librettist Aksel-Otto Bull. Gisle Kverndokk har komponert musikken. Sammen har de skapt dette verket som er en varm formidling av nestekjærlighet og forteller hvordan Gud viser seg der «hvor kjærlighet er…»
Oslo Domkor og musikerne tok oss med inn i fortellingen om skomakeren. Vi fikk blant annet høre om skomakerens møte med den gamle soldaten, den fattige moren og barnet hennes, torgkona og epletjuven, og hvordan skomakeren ved å vise kjærlighet til sine medmennesker selv får møte Gud og får anerkjennelse for sin nestekjærlighet.
Det er spesielt å gjøre musikk med nestekjærlighets tema, som jo er tidløst og alltid aktuelt, men særlig nå med krig tett på oss og der det som binder samfunnet vårt sammen, stadig utfordres. Verkets oppfordring ble at vi i en verden med ufred og ondskap trenger å holde fast ved viljen til å møte hverandre med kjærlighetshandlinger.
Det ble tre forestillinger fremført med stor entusiasme og budskap om å elske vår neste som oss selv – nestekjærlighet❤️
Agnus Dei-satsen, formidlingen og enkeltprestasjonene i koret trekkes frem som høydepunkt. Det har vært lærerikt for Oslo Domkor å gjøre dette prosjektet, stor kunstnerisk og relasjonell utvikling!
Takk til Aksel-Otto Bull, regissør og librettist for enkle, men svært gjennomtenkte og gode grep.
Takk til Gisle Kverndokk for musikken!
Takk til instrumentalistene: Sanae Yoshida, Bjørn Nyman, Ellen Flesjø, Sara Chen og Lars Notto Birkeland.
Takk til sangerne i Oslo Domkor og til Jakob Astrup-Hjort, guttesopran.
Sist, en uendelig takk til kunstnerisk leder og dirigent Vivianne Sydnes. Det er et krafttak å gjøre ny musikk, ingen vet helt hvordan det blir og hvor vi skal. Kaoset lander trygt, alltid under din trofaste og dyktige ledelse.