“Hvor kjærlighet er…” Familieforestilling

«Hvor kjærlighet er…» En konsertforestilling i Oslo domkirke, 8. juni kl. 17.00 og 9. juni kl. 15.00 og 17.00.

«Martin var skomaker. Han bodde i et lite kjellerrom i en liten by, der alle kjente alle.»
Slik starter denne fortellingen om skomakeren som har mistet kona og barna sine og derfor aldri er glad. Han spør seg: «Hvorfor skal jeg leve?» Historien er basert på Leo Tolstojs versjon av et gammelt eventyr, og er her tilrettelagt av librettist Aksel-Otto Bull. Gisle Kverndokk har komponert musikken. Sammen har de skapt et verk som er en varm formidling av nestekjærlighet og forteller hvordan Gud viser seg der «hvor kjærlighet er…»

Gjennom de 45 minuttene forestillingen varer, tar Oslo Domkor og musikerne oss med inn i fortellingen om skomakeren. Vi får blant annet høre om hans møte med den gamle soldaten, den fattige moren og barnet hennes, torgkona og epletjuven, og hvordan skomakeren ved å vise kjærlighet til sine medmennesker selv får møte Gud og får anerkjennelse for sin nestekjærlighet. Temaet er tidløst og alltid aktuelt, også nå med krig tett på oss og der det som binder samfunnet vårt sammen, stadig utfordres. I en verden med ufred og ondskap trenger vi å holde fast ved viljen til å møte hverandre med kjærlighetshandlinger.

Komponist: Gisle Kverndokk
Librettist og regissør: Aksel-Otto Bull

Medvirkende:
Oslo Domkor
Klarinett: Bjørn Nyman / Fiolin: Sara Chen / Cello: Ellen Flesjø / Klaver: Sanae Yoshida / Orgel: Lars Notto Birkeland Dirigent: Vivianne Sydnes

Forestillingen passer for alle aldersgrupper, og er spesielt tilrettelagt for barn og familier.

Unummererte billetter. For at publikum og utøverne skal komme tett på hverandre, selges det kun 160 billetter per forestilling, så alle er garantert gode plasser.

Forestillingen er en del av markeringen “Kirken på Pride”