Out of Darkness – en konsertforestilling

Torbjørn Dyruds verk “Out of Darkness” er en moderne konsertforestilling av Jesu lidelseshistorie, død og oppstandelse slik du aldri før har hørt den. Verket er ikke en pasjon i ordets tradisjonelle forstand, pasjonen slutter når Jesus dør. “Out of Darkness” fortsetter videre, gjennom dødsriket og ut av graven. Tilbake står evangeliet om kjærligheten som overvinner og utholder alt, om nåde og tilgivelse. Livet er menneskenes lys, og vi kan stige ut av mørket.
Komponisten Torbjørn Dyrud skriver selv om verket: “Det starter og slutter med det utrolige: Gud blir menneske. Og hele dramaets ubegripelige kjerne: dette menneske blir drept, og det er vi som dreper ham. Men Jesus står opp fra de døde, og tilbake står evangeliet om kjærligheten som overvinner og utholder alt, om nåde og tilgivelse, og om livet som er menneskenes lys: vi kan stige ut av mørket.”

“«Out of Darkness» blander på en sjeldent fin måte teksten vi kjenner om Jesu lidelse fra bibelen, og en musikk som drar oss inn i følelsene, tankene og det indre livet til Jesus. Det er hode og hjerte, kropp og sjel, ord og følelser i en suggererende komposisjon.” Det sier Regissør Espen Alknes. Før han fortsetter:
“Samspillet mellom koret og Ane Dahl Torp skaper en spennende og dynamisk forbindelse mellom teksten og musikken, og de benytter seg i tillegg av store deler av domkirken for å skape forskjellige bilder og tablåer som utfordrer publikum til å lytte på ulike måter.”

Hjertelig velkommen til en annerledes konsertopplevelse.

To forestillinger torsdag 30. mars kl. 20.00 og lørdag 1. april kl. 17.00

Plassbilletter på Ticketmaster.no
Medvirkende:
Oslo Domkor
Ane Dahl Torp – forteller / Skuespiller
Hans-Kristian Kjos Sørensen – perkusjon
Tormod Åsgård – trompet
Tone Fossum Olsson- trompet
Espen Alknes – regissør
Vivianne Sydnes – dirigent