Antrekk

Antrekk

Liturgiske kapper

Koret bruker kapper på gudstjenestene. Hver korsanger får tildelt et kappenummer av kappeansvarlig når han/hun begynner i Oslo Domkor, og har et personlig ansvar for denne kappen. Hver kappe har et nummer i svart tusj påtegnet på merkelappen i ryggen og under venstre skulder, samme nummer på den røde og den hvite. Numrene går fra 0 til 50, økende nummer tilsvarer økende lengde. Rød kappe kan vaskes på 40 grader (fargevask), den hvite på inntil 60 grader. Blekes og strykes ved behov. Ingen kapper skal brukes utenfor domkirken uten avtale med kappeansvarlig og daglig leder i Domkoret.
Liste over kappenummer henger på skapdøra til venstre for kappene.

Konsertantrekk

Konsertantrekk for menn er kjole og hvitt. Det forventes at sangeren skaffer dette selv.

Konsertantrekk for kvinner er blå korkjole – en gave fra DnB, designet og sydd av Maria Jansson og Mariann Lund. Hver korist har en fast kjole. 

Trenger kjolen du får utdelt tilpasning, betaler koret for dette. Skulle du derimot trenge tilpasning på grunn av behov for annen størrelse etter denne første gangen, må du betale det selv. Spør kjoleansvarlig for kontaktinformasjon til syerske. Ønsker du å bruke en annen syerske, må kjoleansvarlig få beskjed om dette på forhånd.

Slutter du i koret, skal kjolen leveres tilbake eller erstattes. Sangerne er ansvarlig for at kjolen renses før den leveres tilbake til koret.

Øvrig om antrekk

Det skal alltid brukes helsvarte sko og svarte strømper ved gudstjenester.
Helsvarte sko brukes også ved konserter.
Øvrig, synlig antrekk under kappene (f.eks skjortekrage, genser) skal ikke være i sterke farger.